A közösségi élet egyik központja lett a modernizált várpalotai könyvtár

2024. 07. 10.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával újították meg Várpalotán a Krúdy Gyula Városi Könyvtárat, amire a városvezetés és a lakók egyaránt évek óta készültek. A könyvtár a város egyik kulturális központja lett, ahol rendszeresen szerveznek író-olvasó találkozókat, könyvbemutatókat és az iskolás csoportok látogatását is szívesen fogadják.

A Veszprém vármegyei város sokrétű identitásából és fizikai széttagoltságából fakadóan szükség volt egy olyan multifunkcionális helyre, amely több közösséget képes akár egyidejűleg is befogadni, illetve kulturális tartalma révén mindenki számára hordoz tudást és lehetőséget. A könyvtár a projektnek köszönhetően egy komplex közösségi térré vált és az épületben kulturális előadások, kiállítások valamint szakkörök is helyet kaptak.

Krúdy Gyula Városi Könyvtár megújítása című projekt keretében megvalósult a nyílászárók cseréje, új főbejárat épült, hőszigetelték a homlokzatot és a tetőt, illetve új vizesblokkokat alakítottak ki és minden burkolatot lecseréltek. Az épület megújulása magával hozta a környezet megszépítésének igényét is. Ennek során új parkot alakítottak ki, ami méltó lett arra is, hogy befogadja Borbás Tibor: Krúdy emlékére című bronz szobrát, ami a művelődési központ mellől került át a könyvtár bejárata elé.

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00741-Krudy-Gyula-Varosi-Konyvtar-megujitasa-6

kép 1 / 3

A program a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00741 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás