Energetikai korszerűsítés a Ceglédi Református Általános Iskola és Óvodában

2024. 06. 17.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával valósult meg a Cegléd – Nagytemplomi Református Egyházközség által fenntartott iskola B épületének energetikai fejlesztése, ami így már megfelel a mai kor elvárásainak. A projekt eredményeként az épület fenntarthatóbb lett és csökkent az ökológiai lábnyoma is.

A beruházás keretében kicserélték a homlokzati nyílászárókat, a falak és a padlásfödém utólagos hőszigetelése is megvalósult, illetve a padló rétegrendet felbontották és szigetelték talajnedvesség ellen. Emellett korszerűsítették a fűtési rendszert és napelemet építettek ki. A fejlesztések révén az épület energetikai besorolása CC osztályúra javult, ami jelentős előrelépés a korábbi állapothoz képest. A jobb hőszigetelés és a korszerű fűtési rendszer nemcsak energiatakarékosabb, hanem egészségesebb környezetet is teremt.

Az iskola mintegy ezer tanulója és dolgozója közvetlenül részesül a fejlesztések előnyeiből. Az energetikai korszerűsítéssel az épület fenntartási költségei csökkentek, ami lehetővé teszi, hogy több forrást fordítsanak az oktatási és közösségi célokra. Az újítások hosszú távon fenntarthatóbbá és gazdaságosabbá teszik az iskola működését, miközben hozzájárulnak a közösség környezeti céljainak eléréséhez. A fejlesztések az egész város számára példát mutatnak abban, hogyan lehet az oktatási intézmények fenntarthatóbbá tételével hozzájárulni a környezetvédelemhez.

Ezzel a lépéssel a Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda nemcsak saját jövőjét, hanem Cegléd és vonzáskörzete lakosainak jövőjét is alakítja, biztosítva a fenntartható és energiahatékony működést a következő generációk számára.

IMG_20220906_104956

kép 1 / 5

A program a KEHOP-5.2.13-19-2019-00003 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás