Korszerű egészségügyi központ Cigándon

2024. 06. 26.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával korszerűsítették a cigándi Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központot. A beruházás nagymértékben hozzájárul a lakossághoz alkalmazkodó egészségügyi ellátás fejlesztéséhez és a fekvőbeteg szakellátásba továbbküldött betegek számának csökkenéséhez. 

A Bodrogközi Járóbeteg Szakrendelő Nonprofit Kft. A járóbeteg szakellátó fejlesztése Cigándon című projektjében megvalósult felújítás keretében új napelemes rendszert építettek ki, nyílászárókat, padlózatot és falburkolatot cseréltek és infrapaneles kiegészítő fűtést alakítottak ki, így jelentősen csökkentek az intézmény fenntartási költségei. Orvostechnikai és informatikai eszközökkel, valamint bútorok beszerzésével bővítették a szakrendelőben működő húsz szakterület műszerezettségét és jelentős mértékben javították a szakellátás körülményeit. Az eszközbeszerzések közül kiemelkedik a két nagy értékű ultrahang diagnosztikai rendszer megvásárlása, a koponyán belüli verőerek ultrahang vizsgálatára alkalmas berendezés (transzkraniális doppler) és a látótér meghatározására alkalmas készülék (kinetikus periméter), valamint a fényterápiás kezelő és a tíz darab fizikoterápiás készülék beszerzése.

Az új eszközökkel lehetővé vált a meglévő egészségügyi szolgáltatások korszerűsítése, mellyel korábban nem elérhető kezelések is elvégezhetők helyben.

A program az EFOP-2.2.19-17-2017-00072 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás