Rendszeres segítséget kapott több százezer rászoruló gyermek

2024. 07. 05.

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program támogatásával valósult meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság projektje, melynek keretében évente egy alkalommal tartós fogyasztási cikkeket juttattak el azoknak a rászoruló családoknak, amelyekben 0-3 éves korú kisgyermeket nevelnek vagy ahol az anya várandós, emellett tanuláshoz szükséges tanszercsomagot is biztosítottak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult 1-8. évfolyamos gyermekek részére.

Az Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára című projekt időszak alatt 2018. januártól 2022. decemberig több mint 115 ezer babacsomagot juttattak el a rászoruló családoknak. A babacsomag olyan termékeket – például baba fürdetőt, sampont, textil pelenkát, készségfejlesztő játékot, mosószert – tartalmazott, amelyek hozzájárultak a kisgyermekek fejlődéséhez és higiéniás igényeihez. Az összesen több mint 115 ezer babacsomag évente 20-25 ezer rászoruló családnak nyújtott jelentős segítséget.

Sok anyagi terhet vettek le a szülők válláról a tanév megkezdése előtt kiosztott tanszercsomagok is, amelyek igazodtak a gyermekek évfolyam szerinti igényeihez. A többek közt füzetet, ceruzát, tollat, rajzlapot, szögmérőt, számoló korongot és tisztasági felszerelést tartalmazó csomagok elősegítették az iskola falain belül az esélyegyenlőség megteremtését és az iskolai lemorzsolódás csökkentését is. Az első tanszerosztásból megközelítőleg 31 ezer diák részesült, majd a projekt további négy éven át évente átlagosan 100 ezer gyermek iskoláztatását támogatta. A kiosztott tanszercsomagok száma megközelítőleg 440 ezer.

A program az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás