Személyzeti fejlesztések a versenyképes közszolgálatért

2024. 06. 12.

A Belügyminisztérium által megvalósított, a közszféra utánpótlását erősítő projektben több mint négyezer közszolgálati alkalmazott képzése valósult meg, emellett megújultak és bővültek a már széles körben ismert KÖZIGÁLLÁS portál szolgáltatásai.

 A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program a közigazgatás és közszolgáltatások megfelelő működése és ezáltal Magyarország versenyképességének növelése érdekében egy még inkább ügyfélközpontú, szolgáltató jellegű állami szerepvállalás kialakítását határozta meg fejlesztési irányként.

A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása című projekt egyedi célkitűzése a szolgáltatói szemléletű feladatellátáshoz szükséges kompetenciákat nyújtó, az életpálya-modelleknek megfelelő emberierőforrás-menedzsment rendszer bevezetése volt. A több ezer közszolgálati alkalmazott képzése mellett megújult a közszolgálati tematikájú választható tantárgyak ismeretanyaga, és kidolgozását követően az egész országban elérhető lesz a mentori rendszer. A közszolgálati kiválasztási rendszerben hangsúlyossá vált a kompetencia alapú kiválasztás. A Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszer pedig az egységes személyügyi alapnyilvántartás megteremtésével támogatást ad a tényalapú kormányzati és szervezeti személyzetpolitikai döntéshozatal hatékonyságának növeléséhez. 

A fejlesztések eredményeként gyors, korszerű, a közigazgatásban és rendvédelemben előzmények nélküli eszköztár jött létre, amelyek számos tevékenységet tesznek lehetővé az egyedi munkáltatói döntéshozataltól az érintett ágazatokkal kapcsolatos komplex elemzésekig terjedően.

A program a KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás