„Kreatív sörfőzde az „őrült tudósok” útján: A Mad Scientist sikertörténete a világjárvány kihívásainak ellenére

2023. 07. 05.

Az egyedi sörfőzde sikeresen fejlődött és megtartotta munkahelyeit a koronavírus-járvány hatásai ellenére is, részben az uniós és hazai forrásokból megvalósított technológiafejlesztéseknek köszönhetően.

A Mad Scientist hazai kisüzemi sörfőzde 2015 és 2022 közötti eredményei magukért beszélnek. A vállalat napjainkra „őrült” söreit már 25 országba exportálja. A cég eredményei beszédesek: az éves értékesítés 2015-ben még 1 millió forint volt, de 2019-ben már 378 millió, majd 2022-ben 767 millió forintot értek el. Az adózott eredményük 2020-ban meghaladta a 100 millió forintot, és 2022-re pedig meghaladta a 143 milliót is. A Mad Scientist sikereihez az is hozzájárult, hogy a vállalat kellőképpen tudott reagálni a koronavírus-járvány kihívásaira. Az európai uniós és hazai forrásból támogatott pályázatnak köszönhetően technológiai fejlesztéseket valósítottak meg a járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében. A projektben beszerzett félautomata sörösdoboz depalletizáló, fejtő tartály, hidegvizes tartály és félautomata hordótöltő segítették a piaci pozíció megtartását, a termékminőség javítását és a termelékenység növelését, ezzel csökkentve a piaci környezet negatív hatásait.

A beruházás eredményeként a Mad Scientist megtartotta munkahelyeit, valamint bér- és termékfejlesztést is végrehajtott. A sörfőzde csapata szakmai precizitással és kreativitással dolgozik, hogy mindig új és izgalmas recepteket hozzon létre. A repertoárjukban megtalálhatók alternatív fermentációs sörök (MadX), hazai alapanyagokból készülő mézsörök (Mead Scientist) és hordóban érlelt sörök (Barrel Project).

Nézd meg a projektről készült videót:

 

A fejlesztés a VEKOP-1.2.6-20-2020-00688 projektnek köszönhetően, uniós és hazai forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás