Biztonságosabbá vált a közlekedés Tiszaföldvár központjában

2024. 01. 24.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei városban többek között új körforgalmi csomópontot, járdát és kerékpárutat építettek ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával. A megvalósult európai uniós projekt elősegíti a munkaerő mobilitás infrastrukturális feltételeinek javítását is.

A projekt keretében kialakítottak egy ötágú körforgalmi csomópontot, valamint elválasztott rendszerű gyalog- és kerékpárutat, gyalogjárdát, öt gyalogátkelőhelyet, tíz parkolót és egy buszmegállót építettek. Ezen kívül elbontották a csomópontban meglévő csapadékvíz elvezető hálózat egy részét, és új ivóvíz vezetéket, új gázvezeték gerinc hálózatot, bekötő vezetéket, valamint acél közvilágítási oszlopokat építettek ki. A csomópont kialakításával a közlekedés fenntartása nem igényel energia felhasználást, emellett csökken az áthaladó gépjárművek sebessége, ugyanakkor nő a csomópont áteresztő képessége, ezáltal csökken a légszennyezés.

A Körforgalom és közlekedési létesítmények építése Tiszaföldvár központjában című projekt megteremtette a balesetmentes és biztonságos közlekedési feltételeket, szemléletformáló programokon keresztül felhívta a lakosság figyelmét az alternatív és a környezetbarát közlekedési kultúrára, a természet megóvására továbbá az egészségmegőrzésre.

A program a TOP-3.1.1-15-JN1-2016-00006 projektnek köszönhetően, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás