Megújult a Dunakanyar kerékpárútja

2023. 08. 22.

Hazánkban töretlenül növekszik a kerékpározás népszerűsége, a kerékpárút-hálózat javításával pedig egyre többen pattanhatnak nyeregbe. Uniós támogatás bevonásával megvalósult beruházás eredményeként megújult a Budapest és Szentendre közötti kerékpárút, amely így már kielégíti a megnövekedett bicikliforgalom igényeit. 

A fejlesztés a Dunakanyar egyik legszebb szakaszán valósult meg, melynek során 3480 méter hosszú bicikliutat építettek, továbbá 1280 méteren korszerűsítették a meglévő utat. Emellett 850 méteren biztonságos, kerékpárral is jól közlekedhető területet jelöltek ki. A Budapest és Szentendre közötti kerékpárút az EuroVelo 6, azaz az Európai Kerékpárút Hálózat része, amely az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel, lehetőséget teremtve arra, hogy a kerékpárosok hosszabb túrákat tervezzenek.

A beruházás leglátványosabb és legösszetettebb építmény a Szentendre határán lévő Dera-patak feletti, mintegy 36 méter hosszú kerékpáros híd, amelynek tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az építmény illeszkedjen a környezetbe. A fejlesztés az új kerékpárút létrehozásán túl a pihenőhelyek felújítását és új pihenőhely kialakítását is magában foglalta. Ezen kívül a közvilágítási hálózatot is bővítették, hogy a biciklisek biztonságosan közlekedhessenek sötétedés után is. A kerékpározás kényelmét és biztonságát szolgáló újítások még vonzóbbá teszik a Dunakanyart a bringázók számára, növelik a térség turisztikai vonzerejét.

A jó minőségű, széles és biztonságos kerékpárút lehetővé teszi, hogy a bringások kellemes és zavartalan környezetben élvezzék a vidék szépségeit. 

A program a VEKOP-4.1.1-15-2016-00001  projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás