A biztonság és fejlődés vasúti innovációja: Az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer bevezetése a hazai vasútvonalakon

2023. 08. 31.

A 10 milliárd forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően biztonságosabb lett az utazás a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon: a GYSEV Zrt. sikeresen lezárta az úgynevezett ETCS L2 vonatbefolyásoló berendezés kiépítését.

A 110 kilométeres szakaszon mostantól a vonatbefolyásoló rendszer folyamatosan figyeli és szükség esetén szabályozza a közlekedő vonatok sebességét, illetve teljes mértékben kizárja a vonat-utoléréses baleseti helyzeteket. A rendszer nemcsak a vasúti közlekedés biztonságát növeli, hanem számos további előnnyel jár. A jó közlekedési infrastruktúra előmozdítja a vidéki területek, különösen a hátrányos helyzetű térségek felzárkózását, valamint a gazdasági fejlettség térbeli kiegyenlítését. 

A vasúti közlekedési fejlesztések átfogó célja a környezetkímélő közlekedési módok használatának ösztönzése, ami nagyban hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz. A vidéki térségekben a hatékony, gyors és biztonságos vasúti közlekedés lehetőséget teremt az emberek számára, hogy könnyebben eljussanak munkahelyekre, oktatási intézményekbe és egyéb szolgáltatásokhoz. Ez elősegíti a gazdasági tevékenység fellendülését, a munkaerő mobilitását és a területi egyenlőtlenségek csökkentését.

A fejlesztés az IKOP-2.1.0-15-2016-00017 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

Részletekért kattints a projekt adatlapjára: Tovább

 

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás