Nyomkövetés a feladástól a kézbesítésig

2023. 06. 22.

Európai uniós fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Posta korszerű nyomkövetési funkcióval gazdagodott, ami lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy kövessék a csomag- és levélküldeményeik aktuális helyzetét.

A Magyar Posta modernizálta a klasszikus levélpostai szolgáltatásokat, ami javította az ügyfelek kényelmét és új lehetőségeket biztosított a feladók és címzettek számára az elektronikus csatornák használatával. A postai modernizáció nem csupán a regisztrációs folyamatok teljes átszervezését, megújítását és az elektronikus ügyintézés kiterjesztését jelentette, hanem a követési funkció bevezetésével lehetővé tette, hogy a küldemények feladói önállóan nyomon követhessék a levelekkel kapcsolatos információkat. A Magyar Posta digitális csatornáin keresztül a küldemények valós idejű státusza bármely szakaszban lekérdezhető a feladástól a kézbesítésig.

A megújult felületen mára átláthatóbbá vált a küldemények teljes útja, és megszüntethető a hiányzó információk miatti bizonytalanság. A projekt másik fontos eredménye, hogy a személyes kézbesítésű levélküldemények átvételekor már nem szükséges papíralapú aláírás, hanem az elektronikus eszközön történő aláírással lehet átvenni a küldeményeket, ezzel jelentősen csökkenve a papíralapú adminisztrációt.

DSC_0663

kép 1 / 2

A fejlesztés a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00026 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás