Új életre kelt a tatai Esterházy-kastély: Varázslatos múzeumi élmény vár Rád

2023. 03. 29.

Lenyűgöző átalakuláson ment keresztül az Esterházy-kastély, a fejlesztést a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, európai uniós támogatással valósították meg. Az épület és parkja visszanyerte eredeti pompáját és elbűvölő szépségét. 

Az Esterházy-kastély az átalakulás után nem csupán egy múzeumként működik, hanem egy olyan hely is egyben, ahol a történelmet újra élhetjük. A látogatóknak az interaktív kiállítás segítségével az épület történetét varázslatosan mesélik el, valamint az érdeklődők mélyebb betekintést nyerhetnek a kastély híres lakóinak életébe is. Az eredeti berendezések és rekonstruált terek pedig autentikus hangulatot teremtenek, amelyek segítségével visszarepülhetünk az időben. 

A kastély körüli park is megújult, és most még több lehetőséget kínál a látogatóknak. Itt található a helyi termelők piaca és számos kulturális esemény is megrendezésre kerül, így a látogatók teljes mértékben átélhetik a kastély szépségét és a környék varázslatos hangulatát.

Az Esterházy-kastély újjáépítése és megújulása mérföldkő a város és a régió fejlődésében. A fejlesztés eredményeként a kastély újra a régi fényében ragyog, hozzájárulva a régió kulturális és gazdasági fejlődéséhez. Élvezd a lenyűgöző élményt, amelyet ez a varázslatos hely kínál!

Az Esterházy-kastély a vizek városában, közvetlenül a tatai vár szomszédságában található, az Öreg-tó partján. A kastély területe korábban a Tata-gesztesi birtok része volt, amely 1727-ben került az Esterházy család tulajdonába. A kastély építésének ötlete Esterházy (II.) Miklós gróftól származik, aki eredetileg az akkor romos vár helyén képzelte el új palotáját. Az épület végül az 1770-es években készült el Esterházy (IV) Ferenc vezetésével, Fellner Jakab tervei alapján. A kastélyban ma „A béke szigete” című állandó kiállítás található, amely élményalapú tárlatként mutatja be az Esterházy család életét és nemzetközi jelentőségét a korabeli barokk enteriőrökön keresztül.

 

HDR_0001-8-HDR-scaled

kép 1 / 11

Tudj meg többet a kastélyról itt.

A fejlesztés a GINOP-7.1.1-15-2015-00007 projektnek köszönhetően, uniós és hazai forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben:  tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás