Új gyártóüzemben folytatódhat az elektronikai eszközök bérgyártása Pécsen

2024. 05. 17.

A Z Elektronika Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. üzleti profilja elektronikai termékek bérgyártása és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása az ügyfelek részére. A Magyar Multi Program keretében az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásával megvalósított projekt segítségével a cég számára lehetővé vált egy komplex minőségbiztosítási rendszer beszerzése, amely saját termékek kifejlesztése és értékesíthetősége szempontjából fontos.

A cég Pécsen két telephelyen működik, egy saját tulajdonú és egy bérelt ingatlanban. A termelés széttagoltsága logisztikai és költséggazdálkodási problémákat okozott és technológiai, termelésszervezési szempontból sem volt optimális.

A projekt keretében új gyártó- és raktárcsarnokot épített a vállalat, korszerű berendezéseket vásárolt, valamint szervezetét is fejlesztette abból a célból, hogy a vállalkozás hatékonyabban tudja kiszolgálni a hazai és a nemzetközi piacot. A meglévő telephelyhez csatlakozó, a beruházás során felépített multifunkciós épület lehetővé teszi a termelési hatékonyság növelését és a további kapacitás bővítést is.

A beruházásnak köszönhetően jelentősen erősödtek a cég pozíciói a piacon. Egy-egy mezőgazdasági, illetve orvostechnikai újítás már sikerrel debütált a nemzetközi piacon, két németországi kiállításon. A Z Elektronika a GINOP projekt előtt 112, ma viszont mintegy 200 főt foglalkoztat, és mivel az újabb fejlesztések újabb pozíciókat generálnak, a vállalkozás folyamatosan várja elektronikai végzettségű szakemberek jelentkezését. Az Ipar 4.0 elemek bővítésével tovább növekedett a termelés hatékonysága, az elektronikai alkatrész beszállítói tevékenység volumene.

A Z Elektronika Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. által megvalósított fejlesztések jelentősen hozzájárulnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program célkitűzéseinek az eléréséhez, a KKV-k növekedési lehetőségeinek megteremtéséhez és kapacitásbővítésük támogatásával.

A program a GINOP-1.2.7-20-2021-00005 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás