Újítások a Közép-Duna vízi turisztikájában – Fókuszban a vízitúra és a kenuk!

2023. 06. 22.

A Duna Közép-magyarországi régióját érintő pályázati projekt keretében 15 új vagy felújított vízitúra-megállóhely jött létre. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) az aktív vízi szabadidős tevékenységek lehetőségeinek bővítésével és egy országos vízitúramegállóhely-hálózat létrehozásával erősíti a kajakozás-kenuzás szabadidős turisztikai jellegét.

Az európai uniós támogatás révén több helyszínen valósult meg a műszaki fejlesztés, mint például Szob, Vác, Göd, Dunakeszi. Az egységes hálózat létrehozása a több vármegyét átívelő projektelemekkel és szolgáltatásokkal piacképes vízi turisztikai kínálatot teremt. A fejlesztések részeként egy új portál is elindult, amely térképes megjelenítésen túl számos egyéb szolgáltatást kínál, lehetővé téve a látogatók számára a programtervezést, turisztikai attrakciók felfedezését, vendéglátóhelyek kiválasztását és a vízitúrázás alapjaival való megismerkedést.

Nézd meg a videót a projekt keretében megújult pesterzsébeti vízi-túra megállóhelyről: 

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a VEKOP-4.1.1-15-2016-00004 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben:  tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás