Biztonságosabb, korszerűbb és energia-gazdaságosabb lett a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság épülete

2023. 11. 12.

Új nyílászárókkal, homlokzati és lábazati hőszigeteléssel újult meg a Békéscsabán található vármenyei rendőr-főkapitányság épülete 2018-ban, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program által finanszírozott beruházás keretében.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a régió egyik frekventált intézménye, emiatt a Békéscsabán elhelyezkedő épület egész évben intenzív használatban van. A megfelelő működés érdekében az utóbbi években elengedhetetlenné vált egy energiatakarékosságot javító és fenntartható működést biztosító felújítás.

Ezt a célt szolgálta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése című, európai uniós támogatással megvalósuló projekt, amelyben az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. volt a konzorciumvezető.

A beruházás előkészítésének első lépéseként felmérték az ingatlan energetikai kondícióit. A számítások kimutatták, hogy a legnagyobb arányú energiafelhasználás-megtakarítás az épület szigetelésével, valamint a régi ajtók és ablakok korszerűsítésével érhető el. Ennek megfelelően kicserélték a homlokzati nyílászárókat, valamint kiépítették a homlokzati és lábazati hőszigetelési rendszert is.

A projekt több mint 200 tonna CO2 egyenértékkel csökkentette az üvegházhatást okozó gázok éves kibocsátását. Egyúttal a korszerűsítés eredményeképpen a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2018 óta biztonságosabb, korszerűbb, gazdaságosabb, környezetbarátabb intézményként működhet tovább.

A beruházás a KEHOP-5.2.2-16-2016-00072 projekt keretében európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás