Egy falat jóakarat: európai uniós támogatással valósult meg a Kék Madár Alapítvány csokoládéüzeme

2023. 07. 06.

A Kék Madár Alapítvány kézműves csokoládéüzemében a termékek megvásárlásával a fogyasztók a megváltozott munkaképességű fogyatékos emberek foglalkoztatását is segítik. Ez a példaértékű beruházás Szekszárdon valósult meg, uniós forrás bevonásával.

A 380 négyzetméteren megépült üzemben 28 megváltozott munkaképességű, illetve más hátránnyal küzdő ember dolgozik, a létesítményben napi 700 tábla prémium minőségű csokoládét állítanak elő. Az élelmiszermanufaktúrához egy akadálymentes látogatóközpont is kapcsolódik, ahol a nagyközönség egy üvegfalon keresztül pillanthat be a munkafolyamatokba. A családok itt akár több órát is eltölthetnek, hiszen a környezet pompás és közben még azt is megismerik, hogy miként is készül a csokoládé

A termékbemutató-teremben és a büfében lehetőség nyílik az egyedi csokoládék és desszertek megvásárlására is. A látogatók itt olyan csokoládékat kóstolhatnak meg, mint a fehércsokoládé eperrel és bazsalikommal, étcsokoládé naranccsal és gyömbérrel, valamint levendulás és pisztáciás csoki is elérhető.

A fejlesztés a GINOP-5.1.3-16-2017-00043 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

 

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás