Geotermikus megtakarítás a föld mélyéből!

2023. 07. 06.

Földes Nagyközség Önkormányzata európai uniós támogatással valósította meg több száz millió forint értékű, geotermális fűtéskorszerűsítési projektjét. A projekt keretében a közösség fontos intézményeinek, a Sportöltözőnek, az óvodának, a Polgármesteri Hivatalnak és két általános iskolának fűtéskorszerűsítését valósították meg, amely beruházások számos előnnyel járnak a közösség számára.

Először is a geotermális fűtési rendszer környezetbarát és fenntartható megoldást kínál. Az alternatív energiák felhasználása pedig csökkenti az önkormányzat ökológiai lábnyomát, hozzájárulva a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Összességében a Geotermális fűtéskorszerűsítési projektnek jelentős pozitív hatása van Földes Nagyközségben. A fűtéskorszerűsítéssel működő intézmények fenntartható és takarékos energiahasználata a közösség életminőségének javulásához, a pénzügyi megtakarításokhoz és a fenntartható fejlődés előmozdításához járul hozzá.

A Geotermikus fűtés a föld hőjét hasznosító technológia, amelynek során a termálenergiát közvetlenül a talajból nyerik ki. Földes Nagyközség geotermikus fűtéssel történő ellátása a közösség kiemelt intézményeiben, több mint 60%-os megtakarítást eredményezett a fűtési időszakban.

Nézd meg a videót az alábbi linken:

A fejlesztés a TOP-3.2.2-15-HB1-2016-00009 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg. 

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás