Kerekebb a világ Pécsett

2023. 10. 27.

Új szolgáltatásokkal bővült a Kerek Világ Alapítvány által fenntartott gyógypedagógiai általános iskola kínálata. A lovas- és kutyás terápia mellett egy speciális szobát is kialakítottak, ahol a harmonikus és esztétikus, nyugalmat árasztó környezetben a gyerekek több érzékszervét is tudják stimulálni különböző ingerek, fény-, szín- és hanghatások, zene és illatok segítségével. A Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Operatív Programon keresztül 2014-2020 között több milliárd forint európai uniós forrás járult hozzá az olyan innovatív és hiánypótló fejlesztésekhez, mint amilyen a pécsi alapítványé. 

A pécsi Kerek Világ Alapítvány csaknem 25 éve foglalkozik fogyatékossággal élő gyermekek nevelésével. Az intézmény jelenleg több, mint hatvan sajátos nevelési igényű, gyógypedagógiai segítségre szoruló gyermekkel foglalkozik. A kis létszámú csoportok mindegyikében van gyógypedagógus, aki mellett 2-3 kísérő is segíti a kisdiákokat.  A tanuláson kívül a gyerekek olyan egyéni fejlesztésben is részt vesznek, mint a konduktív pedagógia, gyógytorna, látásfejlesztés, logopédia és beszédfejlesztés.

A támogatásnak köszönhetően speciális eszközökkel felszerelt, sokoldalú, ún. Snoezelen vagy multiszenzoros terápiás szobát alakítottak ki, amely segíti a pszichés alapfunkciók, a figyelem, az érzékelés és az észlelés fejlesztését, aktivizálását, a verbális és nonverbális kommunikáció ösztönzését és a feszültség oldását is.

A Kerek Világ Alapítvány célul tűzte ki a méltányos, minőségi oktatáshoz való hozzáférés javítását, amelyhez jelentősen hozzájárult a sikeresen megvalósított, új szolgáltatásokat biztosító projekt.

Nézd meg a projektről készült kisfilmet:

A beruházás az EFOP-3.1.6-16-2017-0007 projektnek köszönhetően, uniós forrásból valósult meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás