Korszerűsítették a piliscsabai középiskola sportcsarnokát

2024. 03. 29.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával fejlesztették a Közép-magyarországi ASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sportcsarnokát. Az energetikai korszerűsítés révén az épület az Európai Unió energiahatékonysági irányelvének megfelelően működtethető, miközben a fenntartási-üzemeltetési költségek is csökkentek.

A KEHOP célja a környezetszennyezés és a természeti erőforrások túlzott kihasználásának csökkentése, a biológiai sokféleség megóvása és a fenntarthatóság előtérbe helyezése volt. Éppen ezért a program országszerte támogatta a középületek, nevelési és oktatási intézmények energetikai korszerűsítését, hiszen minden egyes, energiafelhasználási szempontból gazdaságosabb és korszerűbb épület hozzájárul a természeti erőforrásaink megóvásához. A Közép-magyarországi ASZC Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sportcsarnokának energetikai korszerűsítése is e cél szellemében valósult meg.

A fejlesztések előtt a sportcsarnok magas energiafogyasztással, szabályozhatatlan fűtési rendszerrel működött, az épületszerkezet fizikailag és műszakilag is elavult volt. A helyenként rosszul záródó nyílászárók nem feleltek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épület jelentős hőveszteséggel működött. A csarnok hőtechnikai korszerűsítése során megújították a sportlétesítmény fűtési rendszerét és statikailag megerősítették az épületet. A munkálatok az épület külső határoló szerkezeteit is érintették, hőszigetelték az épület homlokzati falait, lábazatait, és a homlokzati nyílászárókat is lecserélték.

A megvalósult energetikai beruházás hozzájárult az üvegház-hatású gázok kibocsátásának mérséklődéséhez, és megfelel az Európai Unió által meghatározott energiahatékonysági irányelveknek. A fejlesztés az AM KASZK Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében lévő épületek környezettudatos energiafelhasználását eredményezte.

A program a KEHOP-5.2.2-16-2016-00051 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás