Közlekedésfejlesztés Budapesten

2023. 10. 19.

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014 és 2020 között több jelentős fejlesztéssel járult hozzá a hazai tömegközlekedési szolgáltatások színvonalának javulásához. Ezek között megemlítendő az a komplex beruházássorozat, amelynek köszönhetően európai uniós támogatásból bővült Budapest villamos- és trolibusz flottája, emellett az úthálózat és számos megállóhely is megújulhatott

A projekt eredményeként újabb előrelépés történt a budapesti közösségi közlekedés modernizációjában: 47 új CAF villamos és 36 Solaris trolibusz érkezett, megújultak és akadálymentessé váltak a villamos megállóhelyek és korszerű kocsiszínek biztosítják a járművek működtetését.

A korszerű járműveknek köszönhetően javult az utazási élmény és fenntarthatóbbá vált a közlekedés. A beruházás során megújult továbbá az áramellátási rendszer, valamint Dél-Buda területén 55 villamosmegálló peronja átépítése is megtörtént, igazodva az új járművek padlómagasságához és hosszúságához. Ezzel már a kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedő utasok számára is akadálymentesé vált a be- és leszállás, a látásukban korlátozottakat pedig vakvezető sáv segíti. A megállóhelyek műszaki korszerűsítése mellett környezetük is megszépült, nőtt a zöldterületek nagysága és egységes arculatot is kaptak. A megújult kocsiszínek alkalmassá váltak az új járművek kiszolgálására, ezáltal javult a karbantartás és tárolás minősége, mely hozzájárul a szolgáltatás megbízhatóságához és hatékonyságához.

IKOP-310-15-2016-00005-foto-1

kép 1 / 4

A beruházás az IKOP-3.1.0-15-2016-00005 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósult meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás