Létszámbővítés és minőségi betegellátás a Bács-Kiskun vármegyei kórházakban

2024. 01. 02.

Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Kalocsán is növekedett az egészségügyi dolgozók létszáma az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásának köszönhetően. A 2014 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósított projekt hatására a korábbinál jóval több orvost és szakdolgozót foglalkoztat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháza. A humánerőforrás-bővítés mellett jelentős infrastrukturális beruházások történtek az intézményben, aminek hatására szolgáltatásaik színvonala is számottevően javult.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháza egy humánerőforrás-fejlesztésre elnyert európai uniós támogatásból orvosolta a lényegesen megnövekedett betegforgalom miatt kialakult munkaerőhiányt. A sikeres pályázat révén az új munkatársak alkalmazásán túl egy sztómaterápiás mobil teamet is felállítottak.

A fejlesztés eredményeként a kórház kecskeméti telephelyén az intenzív terápiás, belgyógyászati, sebészeti, onkoradiológiai és patológiai osztályon bővült az orvosi, illetve szakdolgozói létszám. Kalocsán a sürgősségi ellátásba vontak be új munkatársat, Kiskunfélegyházán pedig az egynapos sebészeti részlegre vettek fel ápolót, diplomás ápolót és műtős szakasszisztenst a 2017-ben indult és 2019-ben lezárult projekt eredményeként.

A fejlesztés hangsúlyos célja volt az is, hogy javítsák a betegelégedettséget is, amihez hozzájárulhat az is, hogy a projekt hatására erősödött a szakmai együttműködés az alapellátás, a járóbeteg-szakellátás, valamint az aktív és a rehabilitációs fekvőbeteg-szakellátások között. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkent az érintett osztályokon dolgozók leterheltsége és javult a betegellátás minősége.

A program az EFOP-1.10.2-17-2017-00045 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás