Minden igényt kielégítő vízitúra-megállóhely Tiszakécskén

2023. 10. 17.

Európai uniós forrás bevonásával készítették el azt a korszerű megállóhelyet Tiszakécskén, amely nem csak a helyi vízi sportélet felvirágzásához járul hozzá, hanem a vízi túrázók kényelmét is szolgálja. A 2014 és 2020 közötti európai uniós támogatási időszakban megvalósított beruházás segíti a hazai turizmus fejlődését is.

Tiszakécske számos lehetőséggel várja a vízitúrák szerelmeseit. A Bács-Kiskun vármegyei város egyike volt annak a 12 vízparti településnek, ahol a Magyar Kajak-Kenu Szövetség projektjének köszönhetően komplexen fejlesztették a vízi turizmust. A megállóhelyen kialakítottak egy modern konyhát, zuhanyzási és sátrazási lehetőséget, valamint egy közösségi teret is. A magas színvonalú tiszakécskei megállóhely a gát mentett oldalán helyezkedik el. A túrázók nem csak pihenni és kikapcsolódni tudnak itt, hanem a helyszín kiváló kiindulópont lehet a Tisza védett növény- és állatfajainak otthont adó szakaszainak felfedezéséhez.

A tiszai megállóhelyek fejlesztését követően közvetett módon növekedhet a régióban eltöltött vendégéjszakák száma. Emellett iskolák, civil szervezetek, valamint vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi túrázás szépségeivel, ami nemcsak közösségformáló erővel bír, hanem lehetőséget nyújt a térség természeti és kulturális kincseinek megismerésére is.

A beruházás a GINOP-7.1.2-15-2016-00002 pályázat alapján európai uniós forrás bevonásával valósult meg.

Részletekért kattints a projekt adatlapjára: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás