Jó példa és még jobb környezet: energetikai korszerűsítés a szolnoki római katolikus iskolában

2023. 10. 13.

Fenntartható megoldások, költséghatékony működés, kellemes környezet – ezek jegyében újult meg a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Szolnokon. A 2014 és 2020 közötti európai uniós támogatási időszakban megvalósult fejlesztésekhez a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program biztosította a szükséges forrásokat.

Noha az iskolát 2009-ben alapították, az oktatásnak otthont adó épületek közel 50 évesek, így energetikai besorolásuk már nem felelt meg az előírásoknak, beavatkozás nélkül pedig állapotuk rohamosan tovább romlott volna.

Az európai uniós forrásból megvalósított fejlesztések elsődleges célja az infrastruktúra korszerűsítése volt, amely a minőségi oktatás egyik legfontosabb feltétele. A munkálatok során az épület új hőszigetelést és új nyílászárókat kapott, korszerűsítették a fűtési rendszert és hőszabályozó szelepeket építettek be. Ezen felül a fenntartható működés garanciájaként 44,88 kW teljesítményű napelemes rendszert telepítettek.

A beruházás közvetlen eredménye így egy korszerűbb oktatási környezet, amelynek hasznát mind az ott tanulók, mind pedig az ott dolgozók hosszú távon élvezhetik. A környezettudatos megoldások pedig jó példaként szolgálnak a közösség számára, ezzel közvetett módon hozzájárulnak a szemléletformáláshoz és a fenntartható gondolkodásmód erősítéséhez.

A fejlesztés a KEHOP-5.2.13-19-2019-00001 projekt keretében európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás