Száz férőhelyes óvodával gazdagodott Szigetszentmiklós

2024. 04. 15.

Szigetszentmiklóson közel negyvenezer ember él, mellyel Pest vármegye harmadik legnépesebb települése. Ezért bír nagy jelentőséggel a Versenyképes Közép-magyarországi Operatív Program támogatásával kialakított száz férőhelyes Cserbóka Óvoda, ami 2023 decemberében nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt.

A Csepel-szigeten fekvő település az agglomerációt választók egyik kiemelt célpontja, így a növekvő gyermekszám szükségessé tette a város óvodai férőhelyeinek bővítését. A Temesvári utca 5. szám alatti ingatlanon létesült új épületegység a Szigetszentmiklósi Pitypang Óvoda tagintézményeként, Cserbóka Óvoda néven jött létre.

Az épület teljes körűen akadálymentesített, a négy csoportszobában pedig összesen száz kisgyermek elhelyezésére és nevelésére van lehetőség. A beruházás részeként elkészült egy 125 adagos melegítőkonyha, a hozzá tartozó konyhai raktárakkal, irodával, öltözőkkel együtt. A klimatizált, földszintes óvoda kertjében közel 2100 négyzetméteren az európai uniós szabványoknak megfelelő, biztonságos játszóeszközökkel felszerelt tágas játszóteret alakítottak ki. A modern eszközök tudatosan fejlesztik a kisgyermekek mozgáskultúráját, képességeiket, és reagálnak megnövekedett mozgásigényükre. A projekt keretében létesítettek még húsz parkolót, és egy mozgássérültek részére fenntartott parkolóhelyet is, és az óvoda működéséhez szükséges eszközök beszerzése is megvalósult.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a beruházással hozzájárult a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez, és az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javításához is.

VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00064Szigetszentmiklosi-Temesvari-utcai-Ovoda-epitese4

kép 1 / 10

A program a VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00064 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás