Halburger pogácsával bővült a Szarvas-Fish Kft. termékkínálata

2024. 04. 17.

Az egyik legnagyobb hazai afrikai harcsa tenyésztő cég a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program támogatásával fejlesztette tiszacsegei halfeldolgozó üzemét. A projekt során technológiai fejlesztés és eszközberuházás valósult meg, aminek köszönhetően a cég hosszabb eltarthatósággal, magasabb hozzáadott értékkel rendelkező termékkörrel is meg tud jelenni a hazai piacon.

A Szarvas-Fish Kft. 1993-ban alakult. Fő tevékenységi köre az afrikai harcsa tenyésztése, feldolgozása és forgalmazása, melynek húsa rózsaszínű, alacsony zsírtartalmú, ugyanakkor szálkamentes, így minden korosztály fogyaszthatja. A cég kizárólag a saját szarvasi vagy tukai telephelyén termelt afrikai harcsából készít különböző feldolgozottsági fokú friss és fagyasztott termékeket. Két halfeldolgozó üzemet működtet, Tiszacsegén és Szarvason.

A Halfeldolgozásra irányuló beruházások a Szarvas-Fish Kft.-nél című projekt keretében olyan konyhatechnológiai berendezéseket szereztek be, amelyek segítségével elindulhatott az új termékkör, a 100% afrikai harcsa filéből készült hamburger pogácsa és dekoratív üvegekbe töltött olajos hal előállítása. Az elkészült termékeket a Szarvas-Fish Kft. „mindenhol hal” elnevezésű, mozgó árusítással és online értékesítéssel foglalkozó kiskereskedelmi egységeiken belül értékesítik. Mozgóboltjaik az ország 15 városában árusítanak, illetve weboldaluk is van, ahol többek között a gyorsfagyasztott halburger pogácsa és a gyorsfagyasztott afrikai harcsa falatok is elérhetőek.

A beruházás része volt három hűtős gépjármű beszerzése, valamint az anyagmozgatást és pontos mérlegelést támogató eszközberuházás is. Az üzem szociális blokk öltözőinek és étkezőjének bútorozása során pedig a design összehangolásával olyan megoldásokat alkalmaztak, amelyek nemcsak a higiéniai feltételek javítását célozzák, hanem a dolgozók elégedettségét is növelik.

A program a MAHOP-5.3.3-2016-2023-00039 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás