Új lehetőségek Móron a szabadtéri kikapcsolódásra és a közösségépítésre

2024. 04. 08.

Új funkcióval bővült a móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont az uniós támogatással megépült BMX- és görkorcsolya pályának köszönhetően. A szabadtéren tartott programok számának emelkedése elősegíti, hogy a helyi fiatalok gyakrabban mozduljanak ki otthonról, aktívabb és egészségesebb életet éljenek. 

A szabadidőközpont eddig is számos sportrendezvény és kulturális esemény helyszínéül szolgált. A játékcsarnokban hitelesített kézilabdapálya várja a sportbarátokat, egy változtatható nagyságú színpadnak köszönhetően bálok, szalagavatók, konferenciák, koncertek és színházi előadások megtartására is van lehetőség. A székesfehérvári Vörösmarty Színház rendszeres fellépő itt. A baráti társaságok számos sportolási lehetőség közül választhatnak, többek között a szabadtéri kézi-, kosár-, röp- vagy tollaslabda mellett egy futópálya is rendelkezésre áll. Az eddigi lehetőségek mellé építettek most európai uniós támogatással egy olyan BMX- és görkorcsolyapályát, ami figyelembe veszi a környezeti és fenntarthatósági követelményeket, és ahol a fiatal generáció örömmel hódolhat a neki kedves szabadidős tevékenységeknek.

A pályákat úgy alakították ki, hogy ideális helyszíne legyen mind a professzionális, mind a hobby szinten sportolni vágyók részére, így nem csak szabadidős gyakorlásra alkalmasak, de kisebb versenyek, sportrendezvények is lebonyolíthatók. Utóbbira az átadás óta már több alkalommal sor került. A BMX- és görkorcsolyapályák tervezésében az akadálymentességi előírások teljesítése érdekében rehabilitációs szakmérnök is részt vett.

A szabadidőközpont ezen túlmenően további kikapcsolódási lehetőségeket is biztosít, egyfajta közösségi térként hozzájárulhat a fiatalok városban maradásához és így illeszkedik a Mór Városi Önkormányzat Integrált Településfejlesztési Stratégiájában, a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájában, a város Integrált Stratégiáiban és a Mór Város Helyi Esélyegyenlőségi Programjában megfogalmazott célokhoz is. A beruházásnak köszönhetően több, a szabadidős programok szervezésére alkalmas területet áll rendelkezésre, ennek haszonélvezői elsősorban a városban élő fiatalok, de közvetve a teljes lakosságra pozitív hatással bírhat.

MOR_4132mod

kép 1 / 6

A program a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00519 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás