Közlekedésbiztonsági fejlesztések valósultak meg Pilisborosjenőn

2024. 04. 05.

A Pest vármegyei község infrastruktúrájában jelentős előrelépést jelent a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program támogatásával megvalósult fejlesztés. A projekt keretében lámpás gyalogos-átkelőhelyet és parkolókat építettek, valamint buszmegállókat, utcákat és járdákat újítottak fel.

A külső településrészen a kivitelezési munkálatok során felújították a Kövesbérci utcát, a buszmegálló párral együtt, amihez lámpás gyalogos-átkelőhelyet is létesítettek, és párhuzamos parkolót alakítottak ki.  Az út egy nagyobb szakaszán csak a gyalogos forgalom lehetséges, ezt több mint kétméteres szélességgel alakították ki. A másik szakasz négy méter széles, ezen a szakaszon a helyi lakosok gépjárműi engedéllyel közlekedhetnek. Ezeken túl megújították a Solymár, téglagyári bekötőút illetve a Külső Bécsi út 35. buszmegállókat, mindkét oldalon beton burkolatú buszöblök épültek, és a meglévő peronok is új burkolatot kaptak.

A fejlesztéssel megszüntették a Kövesbérci utca mentén haladó Országos Kéktúra rendkívül veszélyes átvezetését is, ahol több gázolás is történt az elmúlt években. A balesetek elkerülése érdekében a Kövesbérci utca és a 10-es főút (Bécsi út) kereszteződésénél a közvilágítás-fejlesztéssel együtt jelzőlámpás gyalogátkelőhely létesült.

Pilisborosjenő település közlekedésbiztonsági fejlesztések című projekt keretében a község Ófalu településrészét érintő fejlesztések is megvalósultak azzal a céllal, hogy elősegítsék az autós közlekedés csökkenését és támogassák a gyalogos és tömegközlekedés lehetőségeit. Ennek jegyében javították a Prohászka Ottokár utcai játszótér elérhetőségét is, és a játszótérre tartó családoknak közlekedésbiztonsági szempontból megfelelő új járda épült, pótolva az addig hiányzó járdaszakaszt. Emellett a Fő úton, az Ilona utca kereszteződésénél kiépítették a buszmegállóhoz vezető gyalogos járdát, a már meglévő járda hibáit pedig kijavították.

Pilisborosjenő természeti adottságai miatt  az autóval érkező túrázók a Köves-bérc hegy lábánál érnek a faluba. Az ő dolgukat könnyíti meg az ingyenes P+R parkoló, ahol egy mozgássérült parkolóhely is helyet kapott. A parkoló megvilágításáról hat darab napelemes kandeláber gondoskodik.

VEKOP-5.3.2-15-2020-00061Pilisborosjeno-telepules-kozlekedesbiztonsagi-fejlesztesek

kép 1 / 6

A program a VEKOP-5.3.2-15-2020-00061 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás