Világszínvonalú kerékpáros központok a Balaton körül

2023. 09. 27.

A balatoni aktív turizmus fejlődését szolgálják a BalatonBike365-projekt keretében európai uniós támogatásból létesített kerékpáros megállóhelyek a Balaton körül. Ezek közül az egyik a balatonfüredi biciklisközpont, amely szolgáltatások széles skálájával várja a kerékpározás szerelmeseit. A 2014-2020-as fejlesztési időszakban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak (GINOP) köszönhetően további hét, a hazai turizmust serkentő, illetve a BalatonBike365-projekthez hasonló beruházás valósulhatott meg.

A központ lehetőséget biztosít klasszikus és elektromos kerékpárok bérlésére, saját kerékpárok szervizelésére, kisebb kiegészítők vásárlására egyaránt, a látogatók pedig a bringás kávézóban pihenhetnek meg. A szakértők emellett túrainformációkkal, kerékpárszállítással, kerékpáros biztosítással és mentőszolgálattal teszik kényelmessé és biztonságossá a biciklis felfedezőutakat.

A balatonfüredi központ mellett Balatonföldváron és Keszthelyen is hasonlóan magas színvonalú biciklis szolgáltató központok valósultak meg a projekt keretében.  Ezen felül kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott bicikliutak jöttek létre. A BB365 mobil applikáció és a Balatonbike365 weboldal letölthető túraútvonalakkal szolgálja a kerékpárosok kényelmét. A projektben kifejlesztett applikációt már több mint 20 ezer hazai és külföldi kerékpáros töltötte le.

Nézd meg a projektről készült kisfilmet:

A beruházás a GINOP-7.1.9-17-2018-00012 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósult meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás