Egyedi bútordarabok prémium minőségben

2024. 01. 15.

Kétszintes, acélszerkezetű csarnok épült a Fejér vármegyei Delta King Kft. telephelyén a 2014 és 2020 közötti európai uniós támogatási időszakban, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban elnyert támogatásból. Az épület alapterülete csaknem négyszázötven négyzetméter – ekkora kiterjedésben, az alsó szinten kapott helyet a gyártás, a raktár, a kazánhelyiség és egy bemutatóterem is. Az emeleti rész alapterülete meghaladja a százötven négyzetmétert, így az acélcsarnok teljes hasznosítható mérete több mint hatszáz négyzetméter.

A fő profilja szerint egyedi bútorgyártással, lépcsők és konyhabútorok elkészítésével, valamint lapszabászattal foglalkozó Delta King Kft. – amely tevékenységét elsősorban a sárszentmihályi székhelyén és a székesfehérvári telephelyén folytatja – 2010-es megalakulása óta folyamatos gazdasági növekedést ért el. Termékpalettáját egyedi készítésű konyhabútorok, hálószobabútorok, ágyak, gardróbok, szekrénysorok színesítik, de foglalkoznak például irodák teljes bútorozásával is.

A most megépült acélcsarnok nem csak a sok esetben egyedi eljárásokat igénylő gyártási folyamatot segíti, de az emeletén kialakított irodákkal, tárgyalóhelyiséggel, a szociális igényeket kiszolgáló öltözőkkel, étkezővel és vizesblokkokkal biztosítja a feladatokhoz kapcsolódó szakmai támogatást, illetve a kulturált, modern munkavégzés mindenkor nélkülözhetetlen alapfeltételeit. Az európai uniós támogatásból megvalósuló beruházást a vállalkozás addig meglévő kapacitásainak telítettsége és a piaci igények növekedése tette szükségessé.

A Delta King Kft. az egyedi bútordarabok gyártása előtt helyzetfelmérést végez a megrendelőnél, az elkészült terveket pedig 3D-s látványterveken, modelleken mutatja be a partnereinek. Az új gyártócsarnok megépítésével a vállalkozás megfelelő környezetet kívánt biztosítani a gyártás volumenének növekedéséhez és a vevők kiszolgálásához. A tárgyalóhelyiség lehetőséget ad az ügyfelek fogadására, a bemutatóterem pedig az elkészített bútorok, valamint a bútorkészítéshez felhasznált alapanyagok bemutatására.

A projekt részeként a cég vásárolt egy SCM SIGMA Prima 67 (38) táblafelosztó gépet is, amely a faipari felszerelések prémiumkategóriájába tartozik, és a lapszabászat vezető berendezése. Ez biztosítja ma a bútorlapok felvágásának leghatékonyabb és leggyorsabb módját. A berendezést egy masszív, hengerelt acélból készült gépvázzal szerelték fel, a munkaasztalok bakelit borítása és az asztalonként önállóan működő ventillátorok pedig különösen gyengéd anyagkezelést tesznek lehetővé.

A Delta King Kft. célja ezzel a fejlesztéssel alapvetően az volt, hogy továbbra is a hazai bútorgyártás meghatározó szereplője maradjon, ugyanakkor megtarthassa a képzett, gyakorlattal rendelkező alkalmazotti állományát. A vállalkozás kiemelt szempontja volt az is, hogy a beruházásnak köszönhetően folytathassa eredményes gazdasági tevékenységét – ezáltal bővítve a megrendelői kört –, mert a jelentős árbevétel-növekedéssel hosszú távon is javíthatja eredményességét és piaci helyzetét.

VMM_4581-1

kép 1 / 2

A program a GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00005 projektnek köszönhetően, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás