Egyedülálló élmények a természet felfedezésében – Új fejlesztések a Pál-völgyi-barlangnál

2023. 07. 06.

Az európai uniós támogatással megújult látogatóközpont a Pál-völgyi-barlangnál kiállításokkal, tapintható kőzetekkel és interaktív élményekkel várja a látogatókat. Az új köntösbe öltözött bemutatóhely mostantól még több élményt kínál a természet szerelmeseinek, közelebb hozza és érthetőbbé teszi a barlangok keletkezésének természeti csodáját. 

A fokozottan védett Pál-völgyi-barlang bemutatóhelye új köntösbe öltözött, és a fejlesztésnek köszönhetően mostantól az elzárt barlangok és az őket körülvevő élővilág is felfedezhetővé vált. Az épület felújítása lehetővé teszi nagyobb csoportok fogadását, új pénztár, kiállítótér, játszóbarlang, valamint egy vetítőterem kialakítását. A látogatóközpont a barlangok geológiai, hidrológiai és természetvédelmi értékeinek bemutatása mellett környezeti nevelést is kínál, többek között kiállítótérrel és vetítőteremmel. Emellett a helyszín gondoskodik az idegenvezetők és dolgozók kényelméről is.

Ez az újításokkal teli projekt lehetővé teszi, hogy még közelebbről megismerjük a természet kincseit és élővilágát. Látogass el a Pál-völgyi-barlanghoz, és merülj el a természet varázslatos világában!

További részletekért nézd meg a Pál-völgyi-barlang Látogatóközpontjáról készült filmet: 

A fejlesztés a VEKOP-4.2.1-15-2016-00004 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

 

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás