Energetikai fejlesztésekkel a biztos jövőért

2023. 06. 22.

A “jövőt építjük” – talán csak véletlen egybeesés, hogy ezt a jelmondatot előszeretettel használják a napelem-telepítő cégek, ugyanakkor szintén ez a szlogen VESZ-MONT’2000 Kft.-nél is. A Veszprém vármegyei Nemesvámoson működő, célgépgyártással, ipari automatizálással, szereléstechnikával, és kereskedelemmel foglalkozó vállalat a napenergia felhasználásával immár kevesebb szén-dioxidot juttat a légkörbe és pénzt takarít meg.

Ezáltal a vállalat a több mint 200 dolgozójának is kiszámítható és hosszú távú megélhetést biztosít, miközben folyamatosan fejlődik és bővül. Az elmúlt években a VESZ-MONT’2000 Kft. számos kapacitásbővítő beruházást valósított meg, nagyobb gépeket szereztek be, ami növelte az energiafelhasználásukat. Azonban az uniós támogatás bevonásával megvalósított beruházásnak köszönhetően energetikai fejlesztéseket is végrehajthattak, így a vállalat képes a felhasznált energia mintegy felét saját maga biztosítani. Ez a fejlesztés nemcsak a vállalat pénzügyi megtakarítását eredményezte, hanem csökkenti a szén-dioxid kibocsátását is, hozzájárulva a környezetvédelemhez. A VESZ-MONT’2000 Kft. elkötelezett az energiahatékonyság és fenntarthatóság iránt, és a saját napelemparkjuk segítségével lépéseket tettek a környezetbarát működés felé. Az energetikai fejlesztések és az uniós támogatás lehetővé teszik a vállalat számára, hogy versenyképes maradjon, növekedjen és hosszú távú sikereket érjen el a piacvezető szerepük megtartása mellett.

A napelemek használata számos előnnyel jár a vállalatok számára. A napelemek tiszta és megújuló energiát biztosítanak, jelentősen csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását. A vállalatok önfenntartóvá válhatnak, mivel saját energiaforrást hozhatnak létre, ami hosszú távon anyagi megtakarítást eredményez.

A fejlesztés a GINOP-4.1.4-19-2019-00036 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás