Energiahatékony kazánrendszer biztosítja a soproni lakosok távhőszolgáltatását

2024. 02. 14.

A Sopron városában távhőszolgáltatást ellátó Sopron Holding Zrt. egy európai uniós támogatású projekt keretében hajtott végre fejlesztéseket a szolgáltatás költségeinek és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.

A projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával, az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásában valósulhatott meg, és hozzájárul  a KEHOP egyik kiemelt célkitűzéséhez, a környezetszennyezés csökkentéséhez és a vállalatok energiahatékonyságának növeléséhez.

A beruházás keretében végrehajtott fejlesztések eredményeképpen a Sopron Holding Zrt. energiahatékonyan tudja biztosítani a távhőszolgáltatást, jelentősen csökkentett károsanyag-kibocsátás mellett, ami a soproni és a környező települések lakosai számára egészségesebb életkörnyezetet teremt.

A fejlesztések során az egyik elavult, fűtőolaj és földgáztüzelésű, rossz hatásfokú forróvizes kazánt korszerű, úgynevezett integrált kondenzációs füstgáz hőhasznosítóval rendelkező gázkazánra cserélték. A kazánhoz egy új, két különálló járattal rendelkező, önhordó acélkémény is készült, ami alkalmas egy később beépítendő, új kondenzációs gázkazán csatlakoztatására is.

A projekt eredményeképpen üzembe helyezett modern és energiahatékony kazán földgáz-felhasználásának csökkenése éves szinten több mint 32 millió forintos költségmegtakarítást jelent Sopron városának, emellett az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is jelentősen kisebb mértékű.

5.3.1-00016-Sopron-5

kép 1 / 2

A program a KEHOP-5.3.1-17-2017-00016 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás