Európai uniós támogatásból fejlődhet tovább magyarországi esküvőiruha-piac egyik legmeghatározóbb szereplője

2024. 01. 17.

Informatikai fejlesztések és modern eszközök beszerzése segíti terjeszkedni a Daalarna márkát a külföldi piacokon. A projekt részeként eljutottak rangos nemzetközi kiállításokra: New Yorkban és Barcelonában is lehetőségük nyílt bemutatni a hazai gyártású kollekciót.

A Daalarna márkát 2002-ben Benes Anita divattervező alapította, fő profilja az esküvői- és alkalmi ruhatervezés valamint ezek kivitelezése. A cég termékeit saját értékrend és stílusjegyek alapján méretre tervezi, jelenleg a magyarországi esküvőiruha-piac egyik legmeghatározóbb szereplője, emellett több mint 40 külföldi viszonteladóval is rendelkezik.

A Daalarna célja, hogy további országokban terjeszkedjen, és a magyar márkát nemzetközi szinten népszerűsítse. A megrendelések magas száma már meghaladta a cég kapacitását, a további növekedéshez fejlesztések váltak szükségessé, ezért elengedhetetlen volt a gyártási kapacitás növelése és az adminisztrációs folyamatok automatizálása. E célok elérése érdekében pályáztak és nyertek el támogatást az európai uniós forrásból finanszírozott Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) program keretében.

A Daalarna saját tervezésű ruhamodelljeinek szabásmintáját egyedileg gyártva, kézzel készítik. A hatékonyabb munkavégzéshez egy innovatív szabásminta készítő, modellező és szériázó rendszert szereztek be, melyet sikerrel alkalmaznak a cég gyártási folyamatai során. Ez a szoftver és eszköz lehetővé teszi a meglévő szabásminták digitalizációját, továbbá saját szerkesztő folyamatainak programozhatóságát. Ennek köszönhetően időmegtakarítás és termelésnövekedés érhető el, azonban nem vész el a termékek kézműves jellege és a minőség sem romlik a mennyiség kárára. A hatékonyabb gyártási folyamat a fenntarthatóságot is növeli.

A modern termelési eszközök beszerzése mellett informatikai fejlesztésekre is sor került. A nemzetközi partnerekkel való kapcsolattartáshoz és a gyors,modern ügyfélkezelés érdekében CRM (Ügyfélkapcsolat-kezelés – Customer Relationship Management) rendszer fejlesztése valósult meg, amelyhez új informatikai eszközök is beszerzésre kerültek. Az új eszközöknek köszönhetően a rendelések egy adatbázisban részletesen dokumentálhatóvá váltak, ezáltal a cég átlátható és pontos szolgáltatást nyújthat a vásárlóinak. 

A támogatás az eszközbeszerzések mellett lehetővé tette, hogy a Daalarna márka képviseltesse magát két neves külföldi kiállításon: New Yorkban és Barcelonában.  A részvétel és az ehhez kapcsolódó digitális kampány célja, hogy a cég új piacokon is megjelenhessen, és magas szinten képviselje a hazai divatipart.

VEKOP-1.2.7-20-2021-00099Gyartasi-technologia-es-uzleti-fejlesztes-a-Daalarna-Kft-nel3

kép 1 / 3

A program az VEKOP-1.2.7-20-2021-00099 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás