Fellendül a gazdasági élet a Nógrád vármegyei Bercelen

2024. 01. 18.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 233,8 millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósult meg az „Inkubátorház Bercelen” című projekt. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult beruházás segítségével a már működő és újonnan induló vállalkozások működési és fejlődési lehetőségei tovább javulhatnak a községben.

A projekt hátrányos helyzetű térségben valósult meg, mert Nógrád vármegye az egyik legnagyobb gazdasági nehézségekkel küzdő régió az országban, így a gazdaságfejlesztési projektek kiemelt jelentőségűek a vármegyei fejlesztési célrendszer szerint.

Bercelen hiányzott egyrészt az alapvető szolgáltatásokat és infrastruktúrát kedvezményes áron nyújtó gazdasági szereplő, másrészt a kisebb műhelymunkák elvégzésére alkalmas helyiség is. Az inkubátorház létrejöttével a helyi gazdasági élet szereplői számára megvalósult az a megfelelő infrastruktúra, mellyel lehetőség nyílt a különböző szolgáltatások, alapvető műhelymunkák és az inkubáció elvégzésre. A korszerű technikával felszerelt, a 670 m² hasznos alapterületű épületben hozzáférhetőek a szükséges szakmai szolgáltatások (irodák, konferenciatermek, műhelyek, komplex informatikai rendszer), amelyek növelik a helyi vállalkozások versenyképességét, pozitív hatást gyakorolva a lakosság helyi munka- és karrier lehetőségeire.

A megvalósult inkubátorház elősegíti a vállalkozási kedv növekedését a településen, valamint a környékbeli falvakban, hiszen az induláshoz szükséges feltételek jóval kedvezőbb áron állnak rendelkezésre, mint tisztán piaci viszonyok között.

A program a TOP-1.1.2-16-NG1-2017-00002 projektnek köszönhetően, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás