Minden igényt kielégítő turizmusfejlesztés a Szarvasi Járásban

2024. 02. 28.

Kondoros, Békésszentandrás, és Csabacsűd összehangolt fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy jelentősen növeljék a térség –már eddig is jelentős – turisztikai vonzerejét.

A három Békés vármegyei település közös konzorciumában megvalósított, a Turizmusfejlesztés Békésszentandrás, Kondoros és Csabacsűd településeken elnevezésű projekt célja, hogy az érintett települések kulturális és természeti értékeire épülő fejlesztésekkel növeljék a térségbe érkező látogatók számát.

A konzorcium vezetője Kondoros Város Önkormányzata volt. A dél-alföldi város jelentős turisztikai attrakciókat tudhat magáénak, ott található az országosan is ismert Kondorosi Csárda, valamint a Batthyány-Geist kastély. A projekt lehetőséget biztosított a Csárda Múzeum és a kastély kertjében található kápolna felújítására, ezen kívül egy teljesen új, a település kulturális hagyományait bemutató hagyományőrző központ is megépült. Az új Kondoros Hagyományőrző Központ kiszolgálja az ide érkező látogatók igényeit, emellett közösségi foglalkoztató tér és rendezvényhelyszín.

Békésszentandrás Békés vármegye egyik legfrekventáltabb turisztikai célpontja, a Körösök holtágai között található település. A nagyközség az évről évre megrendezett rendezvényei helyszínét kívánta fejleszteni a pályázati támogatásból, a meglévő színpad elé épített fedett nézőtérrel, valamint a színpadi rendezvények zavartalan élvezéséhez szükséges hang- és fénytechnika beszerzésével.

Csabacsűd a két konzorciumi partner között összekötő szerepet betöltő település, ahol elsősorban a helyi turizmus, a vidéki hagyományok fenntartása, a falusi kultúra megőrzése alkotja a turisztikai vonzerőt. A projekt eredményeképp a tradíciók bemutatásához méltó rendezvényhelyszín és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítására került sor.

A projekt kiváló lehetőséget biztosított e három településnek, hogy összehangolt, a helyi vonzerőkre, értékekre épülő fejlesztést valósítsanak meg, ezáltal továbbra is fenntartva a térség kiemelt szerepét Békés vármegye turizmusában.

Muzeum5

kép 1 / 6

A program a TOP-1.2.1-16-BS1-2017-00003 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás