Turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős fejlesztés javítja Mohács városképét

2024. 01. 29.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósult projekt stratégiai célja a lakosság és a vállalkozások, befektetők számára vonzó és fenntartható városi környezet kialakítása. A Duna-parti beruházás emellett hozzájárul az emblematikus települési arculat kialakításához.

A fejlesztés részeként az egykori Temaforg (Textilhulladék és Fonalgyártó) Vállalat ipari barnamezős területét rehabilitálták, amelynek során a kihasználatlan toldaléképületek bontása, továbbá a Tímár utcai kétszintes üzemépület funkcióváltó felújítása, sportcentrummá építése is megvalósult. Emellett a földszinten transzformátor helyiséget, recepciót, öltözőket, kültérről is elérhető vizes helyiségeket, illetve kereskedelmi és szolgáltató egységeket alakítottak ki. Az épület ezen kívül áram- és vízvételi, valamint hulladék elhelyezési lehetőséget biztosít a yachttal, motorcsónakkal érkező vízi turisták számára.

A Dunára néző emeleti részen kialakított sportcentrum két fallabda pályával és egy multifunkcionális fitneszteremmel fogadja a kikapcsolódni vágyókat. A beruházással megújuló energiaforrások alkalmazása is megvalósult, miután az épület tetőszerkezetére napelemet helyeztek el. A tér keleti részére street workout parkot telepítettek, emellett az egykori gyárépület Szent János utca felőli oldalán személygépkocsi valamint autóbusz parkolókat alakítottak ki.

A településképet meghatározó fejlesztés eredményeként egy olyan közösségi, kulturális és aktív szabadidős funkciókkal rendelkező, fenntartható terület jött létre Mohácson, ami megnyitotta a Duna-part eddig elzárt területeit a látogatók számára.

TOP-2.1.1-16-BA1-2017-00002-Mohacsi-egykori-Temaforg-Vallalat-barnamezos-teruletenek-rehabilitacioja3

kép 1 / 3

A program a TOP-2.1.1-16-BA1-2017-00002 projektnek köszönhetően, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás