Új buszpályaudvar épült Komlón

2024. 02. 09.

Teljesen új komplexum szolgálja ki az utasokat a helyi és helyközi járatokat fogadó és indító autóbusz-állomáson a Baranya vármegyei városban. A beruházásnak köszönhetően az európai színvonalú állomás építése mellett megújultak az utasforgalmi terek, növekedett a zöldfelület, így a komlói utasokat 21. századi körülmények várják.

A „Komlói buszpályaudvar és környezetének közlekedésfejlesztése” elnevezésű projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, teljes egészében európai uniós támogatásból valósulhatott meg.

A régi pályaudvar még az 1960-as években épült és azóta nem került sor jelentős változtatásra. A helyi közlekedés igényei jelentősen megváltoztak és eddig egy teljesen elavult komplexum látta el Komló és a környező települések közösségi közlekedésének központi szerepét.

A projekt eredményeként a régi váróterem helyett egy teljesen új, kétszintes, 350 m2-es modern épület került átadásra, korszerű utastájékoztató rendszerrel. Az új pályaudvar épületének földszintjén váróterem, forgalmi szolgálat, jegypénztár, nyilvános mosdó, raktárak és egyéb helyiségek kaptak helyet, felső szintjére pedig a Volánbusz forgalmi irodája került. A peronok fölé tető épült, így a le- és felszálló valamint az ott várakozó utasok is színvonalasabb körülmények között vehetik igénybe a pályaudvar szolgáltatásait.

A fejlesztés nem csak az állomás épületét érintette, hanem a környezetében található járdák is megújultak, gyalogos-átkelőhelyek létesültek, és a zöldterület is megszépült. Összesen kilenc induló és három érkező kocsi állás szolgálja ki a pályaudvar utasforgalmát. Az átalakításnak és az átépített környezetnek köszönhetően csökken a buszok, a gyalogosok valamint a kerékpárosok útvonalának kereszteződése, ami növeli a közlekedésbiztonságot.

A program a TOP-3.1.1-16-BA1-2017-00011 projekt keretében, európai uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

További részletek a támogatott projekt keresőben:Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás