Digitális élményközpontok teszik vonzóvá az informatika világát

2023. 10. 03.

A 2014 és 2020 közötti uniós támogatási időszak fejlesztéseinek elsődleges célja az ország gazdasági-társadalmi kohéziójának és versenyképességének előmozdítása. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében számos olyan beruházás valósult meg, amely a felelős pályaválasztást hivatott elősegíteni. Az Európai Unió támogatásával létrehozott digitális élményközpontok azt mutatják be a fiataloknak, hogy az informatikusi pálya is lehet izgalmas és vonzó. Az innovatív megközelítésmód és a kreatív foglalkozások fejlesztik a digitális ismereteket, hozzájárulnak a jövő munkaerőpiaci igényeinek kielégítéséhez.

A nagyszabású projekt célja az volt, hogy erősítse a képzőintézmények és az információs és kommunikációs technológiával (IKT) foglalkozó vállalkozások közötti együttműködéseket, valamint növelje az informatikai szakmák elismertségét és népszerűségét. A projekt keretében az ország három pontján hoztak létre demonstrációs- és élményközpontokat: Budapesten, Debrecenben és Győrben.

A MobilITy-Győr Digitális Élményközpont valóságos sikertörténetnek számít, ahol a fiatalok játszva tanulnak, miközben felfedezik a legújabb infokommunikációs eszközöket. Interaktív robotok, virtuálisvalóság-élmények, valamint a kreatív foglalkozások járulnak hozzá ahhoz, hogy a fiatalok megismerjék és megszeressék az informatikát. A központ lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy első kézből tapasztalják meg a digitális technológia lenyűgöző világát.

A projekt eredményeként fejlődik a nemzetgazdasági szempontból is jelentős IKT ágazat, a fiatalok felkészültebben léphetnek majd be a jövő munkaerőpiacára.

A beruházás a GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 projektnek köszönhetően, uniós forrás bevonásával valósulhatott meg.

A projektről többet megtudhatsz a támogatott projekt keresőben: Tovább

Hírlevél

© 2023 Fejlesztési hírek

Megszakítás